Duurzaam bedrijfspand voor veel financieel voordeel

DGA Kantoor duurzaam bedrijfspand

De voordelen van een duurzaam bedrijfspand

Investeren in een duurzame kantoorruimte is als de aanschaf van een maatpak: het onderscheidt uw bedrijf en zit als gegoten. Maar het huren van een bedrijfspand heeft natuurlijk ook voordelen: zo groeit en krimpt u er ogenschijnlijk eenvoudiger in. Om tot een goede keuze te komen daarom vier pilaren om uw voorkeur op te baseren.

Fiscaal voordeel

Uw investering in een duurzaam gebouw wordt fiscaal gestimuleerd door de overheid met als uiteindelijk doel (bijna) energieneutraal bouwen in 2020. Voorbeelden zijn de Groenregeling, de EIA (energie-investeringsaftrek) en korting op de Groenhypotheek. Het gaat hier niet om subsidies maar om regelingen die worden verrekend via aangifte vennootschapsbelasting en flink financieel voordeel kunnen opleveren.

Flexibiliteit

De perceptie was al die jaren dat het huren van een bedrijfspand meer flexibiliteit oplevert dan koop. Echter, een gemiddeld huurcontract loopt vaak minimaal vijf jaar en wederverhuur van bestaande contracten is niet eenvoudig.

Pensioenopbouw

Op de lange termijn zorgt de investering in een duurzaam bedrijfspand voor vermogen. Met de nieuwe pensioenregeling voor opbouw in eigen beheer een alternatief of aanvulling om te overwegen.

Gevoelskwestie

Tot slot is er altijd nog het sentiment. Wanneer iets van uzelf is, bent u er trots op. Een gekocht nieuw of duurzaam gerenoveerd kantoor onderscheidt zich van andere bedrijven door de investeringen die u erin durft te doen. Vergelijk het met een huurhuis ten opzichte van een koopwoning: ziet uw voortuin en niet een stuk beter uit sinds die van u is?

Lees binnenkort:

Een duurzaam kantoorpand als basis voor uw pensioen.